Contacteer ons

Contacteer ons vandaag, dan zetten we samen de eerste stap!

(+32)(0)11 98 85 76

Team

Teamverbindingen

Transitie-Partners is een hechte ploeg van senior business consultants en executives. We hebben elk een uitgebreide en relevante trackrecord in het (her)structureren van organisaties en teams, het ontwikkelen van visie en strategie en het inrichten van efficiënte en effectieve processen.

Wat ons samenbrengt:

  • We willen als neutrale en onafhankelijke adviseur een breed scala van bedrijfsoptimaliserende kennis en ervaring ter beschikking stellen van de ondernemer en zijn team, op een laagdrempelige en pragmatische wijze.
  • We spreken met alle geledingen in een organisatie en denken mee met de ondernemer en zijn teams.
  • We ‘ontzorgen’ onze klant maximaal, lopen de ‘extra mile’ en gaan mee het veld in, waar de impact voelbaar moet zijn.
  • Toekomstplannen worden dikwijls groots opgezet en kijken ver vooruit, maar het zijn vaak de kleine en gerichte stappen die het verschil echt maken.
  • Draagvlak voor verandering bouw je op successen en niet op lange termijnplannen!
  • De uitdaging in succesvol veranderen ligt niet in het goed managen van deelproblemen, maar in het dynamisch balanceren van alle facetten.
  • Onze normen en waarden

Door het delen van onze ervaring en domeinexpertise uit de bedrijfswereld, biedt Transitie-Partners de klant een significante meerwaarde in het gericht aanpakken en verankeren van verandering.

Founding partner
Founding partner
Founding partner

Partner eco-systeem

Bij Transitie-Partners geloven we dat ervaring geen substituut kent en dat we daarom voor specifieke (deel)opdrachten graag schakelen met experten in ons uitgebreid netwerk van senior consultants. Afhankelijk van het dossier, doen we proactief een matching met de individuele achtergrond, proces- en expertise domein van onze partners/consultants.

Lees meer

Anderzijds lost Transitie-Partners het capaciteitsprobleem van de klant op door één of meerdere consultants toe te voegen aan de klant-eigen teams. Op dezelfde wijze stelt Transitie-Partners (multidisciplinaire) teams samen om grotere projecten uit te voeren.

De klant koopt dus altijd een team in. Zelfs als de opdracht door 1 persoon wordt uitgevoerd, draait er in de achtgrond een team mee om de nodige ondersteuning te geven en te klankborden. Als er moet geschakeld worden, kan dat met de spreekwoordelijke vingerknip en moet de consultant niet het echte werk laten liggen om in de achtergrond wat dingen te regelen.

Vanuit de partner/consultant bekeken, is zijn uitdaging vaak het voorzien in eigen promotie om opdrachten zo veel als mogelijk te laten aansluiten. Dikwijls is de realiteit dat de consultant maanden zonder opdracht moet overbruggen tot er zich een nieuwe uitdaging aandient. Deze tijd wordt veelal aangewend om opleidingen te volgen en bijscholing te doen, maar het gevolg is ook dat er geen inkomsten zijn!

Transitie-Partners biedt de consultant een ‘home base’, die voorziet in een aantal ondersteunende diensten, die het leven van de consultant eenvoudiger maken. We ‘ontzorgen’ de consultant van de verkoop- en promotieactiviteiten en zorgen dat de productieve tijd van de consultant maximaal rendeert door opdrachten te combineren en te laten aansluiten.